Zadelkrukken met een groot zadel en zadelkrukken met een compact zadel

De zadelkrukken en tabouretten van 123zadelkruk.nl

Het was 2009/2010 toen 123zadelkruk.nl zijn eerste zadelkrukken en tabouretten aanboden van het merk Novicum® in Nederland. Aanvankelijk was de zadelkruk een vrij onbekend product. Echter, in de medische wereld en bij kappers werd het product al veelvuldig gebruikt. De zadelkruk wordt door kappers vaak aangeduid als kappersfiets of knipkruk. Evenwel hebben we het hier over dezelfde producten. In de medische wereld waren het m.n. de fysiotherapeuten en bewegingstherapeuten die al kennis hadden over dit product.

 

Zadelkrukken met groot zadel bij 123zadelkruk.nl

Aanvankelijk is 123zadelkruk.nl gestart met het verkopen van 1 model c.q. type zadel(kruk) die we nu nog steeds verkopen. Deze zadelkruk is aan te schaffen in een variant met kunststof kruisvoet, de Liv, en met aluminium kruisvoet, de Vita. Beide zadelkrukken van het merk Novicum® zijn identiek, op het kruisvoet na. Het zadel van deze zadelkrukken is groot en heeft een breedte van 45 cm en een diepte van 42cm. Het is een zadelkruk die vaak gebruikt wordt ter vervanging van een bureaustoel en geschikt is om de hele dag op te zitten. Alle zadelkrukken van 123zadelkruk.nl zijn voorzien van high density molded foam, wat feitelijk betekent dat ze zijn gevuld met hoogwaardig memoryfoam. Dit memoryfoam blijft z’n demping behouden ook na langdurig intensief gebruik door de jaren heen.

 

Zadelkrukken met PU (polyurethaan) zadel bij 123zadelkruk.nl

Vanaf 2011 is 123zadelkruk.nl gestart met het verkopen van de PU zadelkrukken van Novicum®, zoals de Oda, Loic en Ypsilon. Het compacte gegoten zadel van deze zadelkrukken is gemaakt van PU (kunstrubber) en vervaardigt uit 1 geheel. Hierdoor zijn er geen (stik)naden waar vuil zich kan ophopen. Omdat het zadel is gemaakt van polyurethaan is deze zeer solide en geschikt voor zowel een medische omgeving, werkplaats, maar ook in de thuissituatie. De zit is net iets steviger dan van een traditioneel met skai leer beklede zadelkruk zoals de Liv en Vita. De breedte van deze PU zadelkrukken bedraagt 39cm en de diepte 33cm

 

Zadelkrukken met compact zadel bij 123zadelkruk.nl

Vanaf 2012 is 123zadelkruk.nl begonnen met het leveren van de compacte Esta en Nissa zadelkrukken van het merk Novicum®. Deze zadelkrukken zijn net als de Liv en Vita identiek aan elkaar met uitzondering van het kruisvoet.  De Esta en de Nissa zadelkrukken zijn terecht compact te noemen. De breedte bedraagt 35cm en de diepte bedraagt 33cm. We zien dat met name mensen met fysiek dynamische beroepen zoals kappers maar ook vrouwen die wat kleiner van lengte zijn deze compacte zadelkrukken van het merk Novicum® volledig omarmen. Ook de Esta en de Nissa zadelkrukken van het merk Novicum®  zijn voorzien van high density molded foam en afgewerkt met high density kunstleer. Bij 123zadelkruk.nl leveren we alleen kwaliteit die jaren meegaat.