Zadelkrukken en tabouretten van Novicum met molded foam bij 123zadelkruk.nl

Bij 123zadelkruk.nl bieden we de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit begint bij het samenstellen van de materialen die we gebruiken om onze zadelkrukken en tabourets te laten produceren. In de huidige collectie van 123zadelkruk.nl, worden al onze zadelkrukken, tabouretten en kappersstoelen gevuld met molded foam. Dat is het beste te vertalen als voorgevormd schuim. In de meeste zadelkrukken en tabouretten van andere fabrikanten beneden ongeveer 100,- euro zit zacht goedkoop foam wat niet is voorgevormd. We noemen dit ook wel polyether plaat. Dit zachte kwalitatief minder goede polyether plaat/foam wordt in grote stukken ingekocht. Uit deze grote stukken zacht foam worden kleinere stukken gesneden om de zadelkrukken en tabouretten mee op te vullen. Wat ook een nadeel kan zijn van dit zachte foam is dat de gebruiker na een tijd zitten door het foam heen zakt en op het harde hout van de tabouret of zadelkruk komt te zitten. Om dit op te vangen wordt er vaak erg veel zacht foam op de tabouret of zadelkruk wordt aangebracht. Vaak ontstaan kuilen als de zadelkruk of tabouret met veel zacht foam enigszins op leeftijd begint te raken. Doordat het foam steeds meer in elkaar wordt geduwd, gaat ook het leer waarmee de tabouret of zadelkruk is bekleed losser zitten

 

Omdat 123zadelkruk.nl de hoogste kwaliteit wil bieden aan haar klanten, laten we iedere zadelkruk, tabouret en kappersstoel fabriceren met molded foam. Molded foam heeft een aantal voordelen t.o.v. zacht goedkoop polyether foam; deze zijn:

  • Het biedt meer en betere ondersteuning
  • Keert weer terug naar z’n originele vorm en blijft dus ook mooi van vorm en kwaliteit
  • Heeft een langere levensduur
  • Het molded foam is al voorgevormd en geeft zo de perfecte ergonomische vorm
  • De vormen zijn mooier en vloeiender
  • Het molded foam kan meteen over de houten binnen zitting worden gespoten

 

Voor de klanten van 123zadelkruk.nl, is een zadelkruk of tabouret met molded foam een duurzamer product dat een betere ondersteuning biedt en voor de fabrikant is het makkelijker stofferen als een zadelkruk of tabouret is voorzien van molded foam. De kosten van molded foam zijn een stuk hoger maar het resultaat is een beter eindproduct. Door goede productieafspraken te maken met de fabrieken waar wij onze zadelkrukken, tabourets, kapperskrukken, herenstoelen en overige producten laten maken, kunnen wij de prijs laag houden en een zeer goede kwaliteit bieden.