De standaard polyamide zwenkwielen bij 123zadelkruk.nl

De standaard polyamide wielen van 123zadelkruk.nl

Bij 123zadelkruk.nl heeft u keus uit verschillende wielen als u een zadelkruk of tabouret aanschaft. Het verschil tussen de wielen onderling zit hem met name in de kwaliteit. 80% van de mensen kiest voor de standaard polyamide zwenkwielen. Dit zijn de wielen die bij 123zadelkruk.nl standaard worden meegeleverd met elke zadelkruk, tabouret, kappersfiets of knipkruk. De andere 20% kiest voor andere wielen of voor glijders ook wel glijdoppen genoemd. In dit blog gaan we in op de standaard wielen en de schuifdoppen.

 

Polyamide zwenkwiel en polyamide zwenkwiel onbelast geremd bij 123zadelkruk.nl

De standaard polyamide zwenkwielen zijn fatsoenlijke wielen die zorgen voor een prima verplaatsing van de zadelkruk of tabouret. We noemen deze wielen op onze website Polyamide zwenkwielen. Ze hebben een diameter van 50mm en kunnen prima gebruikt worden tot 90kg. Elk wiel kan maximaal 25kg dragen maar dit draagvermogen van totaal 125kg in niet dynamische toestand. Dit is dus als u vnl. achter uw bureau zit en weinig verplaatsingen maakt met uw zadelkruk of tabouret.  Indien u als gebruiker van een zadelkruk of tabouret matig tot normaal beweegt, bevelen we bij een gewicht dat boven de 90kg is dit wiel niet aan. Het wiel kan tot 110kg gebruikt worden maar vanaf 90kg kun je gaan merken dat dit wiel het ‘zwaar begint te krijgen en inwendig ook sneller slijt. Hetzelfde geldt ook voor het onbelast geremde wiel. De wielen zijn wat kwaliteit betreft identiek. Verschil is dat de onbelast geremde wielen ‘op slot’ staan als u niet op de zadelkruk of tabouret zit en door uw gewicht ontgrendelt het remsysteem waardoor de wielen kunnen rollen. Dit voorkomt het wegschieten van de kruk bij het opstaan en gaan zitten op de zadelkruk of tabouret. In een volgende Blog gaan we in op de GROSS STABIL wielen bij 123zadelkruk.nl, die wel veel meer gewicht kunnen dragen en die onder al onze zadelkrukken, tabourets, kappersfietsen en knipkrukken zijn te gebruiken.

 

Schuifdoppen of glijders bij 123zadelkruk.nl

Bij 123zadelkruk.nl verkopen we ook glijdoppen. U heeft dan i.p.v. wielen glijdoppen onder uw kappersfiets, zadelkruk of tabouret zitten. De glijdoppen worden met dezelfde 11mm stift in het kruisvoet geplaatst als de wielen. De glijdoppen bij 123zadelkruk.nl zijn van het merk GROSS STABIL. Dit is een Duits topmerk wat alleen maar wielen en glijdoppen verkoopt van uitmuntende kwaliteit, die u kunt kopen bij 123zadelkruk.nl. De glijdoppen hebben een gladde beschermende laag aan de onderzijde die zeer geschikt is om op tapijt of tapijttegels te gebruiken. Ook worden deze glijdoppen gebruikt door klanten die een zadelkruk of tabouret willen die niet makkelijk te verplaatsen is of op een plek staat waar wielen niet goed te gebruiken zijn zoals hoogpolig tapijt.